*

Valtteri Aaltonen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 54 min 49 s sitten

Työttömien järjestö järkyttyi käyttämättömästä 150 milj. €:sta – lähettää ministerille viestin

3 tuntia 35 min ago

Työttömien Keskusjärjestö on järkyttynyt tiedosta, että merkittävä summa ely-keskusten työllistämisrahoista uhkaa jäädä kokonaan käyttämättä. Uutissuomalainen kertoi tänään, että noin 150 miljoonaa euroa on vielä käyttämättä tälle vuodelle.

Kaikkiaan työ- ja elinkeinoministeriö on jakanut 612,6 miljoonasta euroa muun muassa työvoimakoulutuksen, kotoutumiskoulutuksen ja valmennusten hankintaan.

Ahvenanmaan kansanedustajakin oudoksuu petturiksi syytetyn suomi-kantaa: ”Irtisanoudun siitä”

4 tuntia 18 min ago

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström liittyy poliitikkojen joukkoon, jotka ihmettelevät Ahvenanmaan edustajan äänestyskäyttäytymistä Suomen kieliasiassa Pohjoismaiden neuvostossa. Britt Lundberg kaatoi suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen.

Pohjoismaiden neuvoston presidentti Lundberg ratkaisi äänestyksen, joka päättyi 6–5.

Turvapaikanhakijan paluuraha nousee jo nyt: Enintään 2500 € hyödyketukea

4 tuntia 42 min ago

Vapaaehtoisen paluun tukea korotetaan. Jatkossa rahallista tukea voitaisiin myöntää vapaaehtoisesti kotimaahansa palaavalle aikuiselle enintään 1 500 euroa ja perheensä kanssa lähtevälle alaikäiselle 750 euroa maasta riippuen.

Aiemmin rahallisen tuen enimmäismäärä aikuiselle on ollut 1 000 euroa ja lapselle 600 euroa. Käteisen lisäksi tukea voidaan maksaa myös hyödykkeinä tai näiden kahden yhdistelmänä.

Petturiksi haukuttu Ahvenanmaan edustaja puolustautuu: ”Äänestin kompromissia suomelle”

5 tuntia 59 min ago

Suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen Pohjoismaiden neuvostossa kaatanut Ahvenanmaan edustaja kommentoi lyhyesti päätöstään, joka on hämmentänyt suomalaispoliitikkoja. Muun muassa Sdp:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta katsoi, että Britt Lundberg petti Suomen eduskunnan.

Kyseessä on Islannin aloite, jolla pyrittiin parantamaan suomen ja islannin kielten asemaa neuvostossa ja tekemään niistä tasavertaiset muiden ryhmän kielten kanssa.

Poliitikot hämmästyivät: Ahvenanmaan edustaja äänesti suomea vastaan – ”Hän petti Suomen eduskunnan”

7 tuntia 22 min ago

Suomen kielen aseman parantamista ajanut esitys kaatui keskiviikkona Pohjoismaiden neuvostossa – Ahvenanmaan edustajan äänestettyä suomea vastaan. Suomalaispoliitikot läpi puoluekentän ovat hämmentyneitä tilanteesta.

Suomen PN-valtuuskunta esitti aikanaan ahvenanmaalaispoliitikko Britt Lundbergia Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi. Nyt hän oli päättävässä asemassa, neuvoston presidenttinä, kaatamassa Islannin aloitetta, jolla pyrittiin parantamaan suomen ja islannin kielten asemaa neuvostossa ja tekemään niistä tasavertaiset muiden ryhmän kielten kanssa.

IL: Bussikuski hermostui Nobinan lakkokutsuun – ”Meitä kusetettiin olan takaa”

7 tuntia 53 min ago

Bussiyhtiö Nobinan torstainen lakko aiheuttaa napinaa paitsi matkustajissa myös yhtiön sisällä. Nimetön yhtiön palkkalistoilla oleva bussinkuljettaja kertoo Iltalehdelle, että hän katsoo lakkokutsun olleen valheellinen.

Näkökulma: Facebookista tuli Ylen kilpailija

8 tuntia 39 min ago

Yleisradio on saanut uuden päätoimittajan. Onneksi olkoon, Jouko Jokinen!

Jokinen on ollut viikon todellinen mediahenkilö avattuaan viime sunnuntaina Aamulehden kautta keskustelun sukupuolineutraalien termien käytöstä. Uusi Suomi otti asiaan kantaa omalla linjauksellaan.

Piraatille 100 euron ”sakko” mutta oikeudesta 33 000 euron lasku – ”Onko tässä mitään järkeä?”

10 tuntia 14 min ago

Sadan euron verran korvauksia itse lainrikkomuksesta eli piratismista – mutta 33 000 euron lasku oikeudenkäynnin kuluista.

2500 €/kk on suomalaisten yleisin palkka – Näin tienaavat eri ikäryhmät

11 tuntia 35 min ago

Kokoaikatyötä tekevien suomalaisten palkansaajien yleisin kokonaisansio oli 2500 euroa kuukaudessa vuonna 2016, Tilastokeskus kertoo. Jutun alaosasta pystyt vertailemaan, tienaatko enemmän vai vähemmän kuin ikäryhmäsi keskimäärin.

Kokonaisansiot sisältävät peruspalkan lisäksi kaikki palkanlisät, ylityöansiot ja luontoisedut, mutta eivät tulospalkkioita tai lomarahoja. Kokonaisansiot ovat bruttomääräisiä, eli niistä ei ole vähennetty veroja tai muita maksuja.

Real Madridin karmea pettymys, maailmanennätysunelma murskaksi

11 tuntia 49 min ago

Espanjan jalkapallon mahtiseuralle Real Madridille tarjottiin keskiviikkona maailmanennätystä. Jos joukkue olisi tehnyt La Ligan ottelussa Real Betisiä vastaan maalin, olisi se ollut 74:s perättäinen ottelu, jossa Real Madrid olisi onnistunut maalinteossa.

Maalia ei kuitenkaan tullut. Kaiken lisäksi Real Betis onnistui voittamaan ottelun 1-0, kun Antonio Sanabria teki maalin 94. minuutilla.

Näin ollen maailmanennätys pysyy yhä jaetusti Realin ja brasilialaisseura Santosin hallussa. Legendaarisen Pelen tähdittämä Santos teki maalin 73 perättäisessä ottelussa 1961-63.

Ravintoloitsija parahtaa: Alkoholilain ei tarvitsisi koskea ravintoloita lainkaan – yksi pykälä riittäisi

12 tuntia 21 min ago

Ravintoloissa myydään nykyisin vain noin kymmenen prosenttia kaikesta alkoholista. Se on sen verran pieni osuus koko kulutuksesta, että alkoholilain ei tarvitsisi koskea ravintoloita lainkaan, väittää ravintoloitsija Jorma Railonkoski Puheenvuoron blogissaan.

Helsinkiläisen Storyvillen ravintoloisijalla olisi yksinkertainen resepti anniskeluravintoloiden sääntelyyn.

– Riittäisi yksi pykälä: ”anniskelu on kielletty alaikäisille”, hän ehdottaa.

TE: ST1-miljardööri kieltäisi lyhyet lennot ja rajoittaisi autojen nopeutta – ”On pakko mennä kiellon kautta”

13 tuntia 50 min ago

”Meidän pitäisi rajoittaa lentämistä voimakkaasti regulaatioilla ja veroilla”, sanoo energia- ja polttoaineyhtiö ST1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen Talouselämän haastattelussa.

192 häiriötä juuri nyt – Lakko seisauttaa Helsingin bussiliikennettä

14 tuntia 52 min ago

Iso kasa bussivuoroja jää ajamatta Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla tänään torstaina Nobinan työnseisauksen vuoksi.

HSL:n sivuilla näkyy torstaina aamulla 192 vuoroa, joita koskee häiriöilmoitus. Valtaosa perumisista johtuu lakosta. HSL on suosittanut asiakkaita varautumaan tilanteeseen vaihtoehtoisin kulkuvälinein.

Kaikkiaan ajamatta jää satoja bussivuoroja, Yle kertoo. Lakko alkoi torstain vastaisena yönä kello kolme ja päättyy perjantaina aamuyöstä samaan aikaan.

Susijengin katsojamäärät ylittivät odotukset

20.9.2017 23:39

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kisojen ottelujen yleisötavoitteeksi asetettiin etukäteen 65 000 myytyä lippua. Koripalloliiton mukaan tavoite ylittyi reilusti. Lippuja myytiin yli 75 000 kappaletta.

Ilveksen voittotili auki, HIFK:n ahdinko syveni

20.9.2017 22:20

Tampereen Ilves nappasi jääkiekon Liigassa kauden avausvoittonsa kuudennella yrittämällä. Ilves pehmitti Tampereen Hakametsässä HIFK:n voittolaukauskisan jälkeen 2-1.

Lennart Petrell laukoi HIFK:n kolmannessa erässä siniviivalta johtoon, mutta Joona Ikonen tasoitti rannelaukauksellaan 1-1:een paria minuuttia ennen loppua. Ikonen teki myös uransa ensimmäisen liigamaalinsa.

Voittomaalikisassa Ilvekselle ratkaisi Sami Sandell. HIFK ei onnistunut yhdessäkään rankkarissaan.

Sipilän avaus 2000 pakolaisen kiintiöstä kaivettiin esiin eduskunnassa: ”Kerron, mistä on kyse”

20.9.2017 20:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui selventämään eduskunnassa taannoista lausuntoaan pakolaiskiintiön roimasta kasvattamisesta. Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) ihmetteli, oliko Sipilä tosissaan, kun kuitenkaan budjettiriihessä asiasta ei päästy sopuun.

Sisäministeriö esitti ministeri Paula Risikon (kok.) johdolla Suomen pakolaiskiintiön korottamista nykyisestä 750:stä 1050:een, mutta asiasta ei löytynyt sopua budjettiriihessä. Korotuspäätöstä odotettiin turhaan jo kevään puoliväliriihestä. Sittemmin siniset on ilmoittanut, ettei näe perusteita kiintiön kasvattamiselle.

Jyrähdys Orpon leiristä: ”Väite rikkaille antamisesta on potaskaa”

20.9.2017 19:27

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) avustaja Ville Valkonen (kok.) arvostelee kovin sanoin julkisuudessa käytyä keskustelua siitä, että hallitus olisi antamassa budjettipäätöksessään rahaa rikkaille.

Eduskunnassa on keskusteltu tänään hallituksen esityksestä valtion ensi vuoden budjetiksi.

MTV: 40-vuotias mies suunnitteli isoa iskua kokoomuksen puoluekokoukseen

20.9.2017 19:20

Noin 40-vuotias keskisuomalainen mies aikoi kylvää kokoomuksen puoluekokouspaikalla suurta tuhoa vuonna 2012, kertoo MTV. Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan iskusuunnitelman kohteena oli silloisen pääministerin Jyrki Kataisen johtaman kokoomuksen puoluekokous Rovaniemellä kesäkuussa 2012.

Salattu kirje paljastaa: Kuusi maata kannusti Suomea tuomaan IV-oluen kauppoihin

20.9.2017 17:44

Kuuden maan suurlähettiläät lähettivät täysin poikkeuksellisesti sosiaali- ja terveysministeriölle oman kantansa Suomen alkoholilain kokonaisuudistuksesta. Ministeriössä ei ole tiedossa, että koskaan aikaisemmin yhdenkään maan suurlähettiläs olisi antanut lausuntoa mihinkään aiempaan lakihankkeeseen. Hetken julki ollut kirje salattiin myöhemmin suurlähettilään pyynnöstä.

Presidentti Niinistö vetosi ydinasevaltioihin ja puhui Pohjois-Koreasta: ”Emme voi suvaita tällaista käytöstä”

20.9.2017 16:42

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vaatii konkreettisia toimia ydinaseiden riisumiseksi. Myös Pohjois-Korea nousi esiin Niinistön puheessa YK:n 72. yleiskokouksessa.

Niinistön mukaan YK:n järjestelmän peruspilareita tulisivat olla läpinäkyvyys, vastuullisuus, tehokkuus ja sukupuolten tasapuolinen edustus. Niinistö kiitti puheessaan myös konfliktien ennaltaehkäisemisen painottamista. Suomi kannattaa Niinistön mukaan jatkossakin rauhanvälitystä konfliktien ratkaisussa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat