Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Alv-raja

Essee ALV-alarajan noston vaikutuksista pienyritykselle

Hallitus nostaa ALV-velvollisuuden alarajaa 10000 euroon ja ylärajaa 30000 euroon. Tämä essee pohdiskelee nostojen vaikutuksia pienyrittäjän arkeen.

Nosto ei vaikuta millään lailla edes pienituloisen 1300e/kk bruttotuloja nostavan yrittäjän palkkaan, sillä 1300e bruttokuukausituloihin päästäkseen yrittäjän pitää myydä alasta riippuen noin 31000e alvittoman myynnin edestä tavaraa tai palveluita, jolloin yrittäjä on jo koko huojennuksen ulkopuolella. *

Yrittäjiä ei kannattaisi halventaa – Rinteeltä hassu ehdotus alv:n alarajaksi

Tein puolitoista vuotta sitten yhdessä kansanedustajakollegani Pia Kauman kanssa toimenpidealoitteen pienyritysten arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostosta 50 000 euroon. Perustelut esityksellemme olivat selkeät: yritysten perustaminen ja kasvattaminen tulee olla Suomessa mahdollisimman houkuttelevaa. Tavoitteenamme oli rohkaista ihmisiä yrittäjyyteen, eikä miettimään ensimmäisenä verotustaan.

 

Demareiden ja kokoomuksen puheet ja teot räikeässä ristiriidassa

Vaalien lähestyessä sdp ja kokoomus ovat heränneet talviunestaan yrittäjien asialle. Tänään eduskunnan kyselytunnilla molemmat nostivat esiin ALV:n alarajan nostamisen yhtenä keinona tukea yrittäjyyttä.

Perussuomalaiset ovat useaan otteeseen vaalikauden aikana esittäneet ALV:n alarajan korotusta ja niin sanotun huojennusalueen nostoa. Sdp:n ja kokoomuksen kansanedustajat ovat joka kerta äänestäneet näitä ehdotuksia vastaan. Viimeksi näin tapahtui viime joulukuun budjettiäänestyksessä. Puheet ja teot ovat räikeästi ristiriidassa!

VATT:n Vartiaisen opetuksilla Suomea ei pelasteta

Juhana Vartiainen on haastattelussaan arvioinut Suomen tarvitsevan lisää työperäistä maahanmuuttoa. Hän on huolestunut siitä, miten Saksa, Viro ja Ruotsi saavat runsaasti työperäistä maahanmuuttoa, mutta Suomi ei ole houkutteleva maa. Lääkkeeksi hän ehdottaa saatavuusharkinnasta luopumista.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä