Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Liennytys

Millaisen lahjan Venäjän presidentti Putin tuo Savonlinnaan?

Meidän etukäteislahja oli tyrmäävä – sotaisa prikaatin kenraali Juha Eino Pyykönen |* maalasi Venäjän aggressiiviseksi ja imperialistiseksi |1. Ennen kuulumatonta ajattelemattomuutta ja osoitus kykenemättömyydestä antaa arvioita, suurvaltapolitiikkaa ymmärtämättömänä. Olisiko kenraalin parasta keskittyä karttaharjoituksiin miten Möhkön leirintäaluetta puolustetaan innokkailta karavaanareilta?

 

Media kohisee – presidentti Putin saapuu Savonlinnaan

Putin & Trump – liennytyksen mestarit - ?

Kiistely lähinnä mediassa jatkuu kiihkeänä, tarkoitushakuisena ja jopa epätoivoisena, nyt etsitään jo US presidentti Donald Trumpin ystäväpiiristä kaikkia mahdollisia, jotka ovat käyneet Venäjällä, tavanneet venäläisiä tai edes hengittäneet samaa ilmaa kuin venäläiset. Mikä mediaa vaivaa?

Stephen F Cohen - eräs näkemys Venäjän probleemiin

*

Yhdysvaltalainen tutkija, Princetonin yliopiston professori Steven F Cohen (s. 1938) tunnettaneen hieman heikosti meillä Suomessa, mutta jotkut muistanevat hänet mm. Buharin-kirjan taustatekijänä 1980-luvulta.

Häntä saatetaan pitää amerikkalaisena ”toisnajattelijana” ja Kremlin myötäilijänä, mutta ainakin hän on yrittänyt valottaa myöskin sitä ”peilin toista puolta”.

Luottamusta Venäjään!

Jos minä kaivan omalle puolelleni suojapoteron, sehän tarkoittaa että minä pelkään, haluan suojautua.  Jotkut varoittelevat että se vain ärsyttää naapuria, Putin suuttuu ja hyökkää. 

Mutta jos Putinilla ei ole pahoja aikeita, silloin hänen pitäisi sanoa: Kuules naapuri, älä pelkää, vahvistakaamme keskinäistä luottamusta. Mitä voisimme  tehdä että kumpikaan ei pelkäisi? Istukaamme puhumaan.

Hyvinvoivassa maailmassa tanssitaan yhdessä

Mitä tekee paavi lentokoneessa? Lentää! Väärin, lentokone lentää, paavi rukoilee ja lähettää terveisiä. Kiinan ilmatilassa, matkalla Etelä-Koreaan hän lähettää radioviestin Kiinan presidentille: "...lähetän parhaita terveisiä teidän ylhäisyydellenne ja kansalaisillenne ja rukoilen taivaallisia rauhantervehdyksiä ja kansanne hyvinvointia."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä