Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Nollatuntisopimus

Töitä on vai onko sittenkään?

Nollatuntisopimukset ovat puhuttaneet jo pitkään. Suomessa emme ole pystyneet saamaan asiaan oikein mitään kunnon parannuksia. Onneksi EU:ssa on nyt herätty asialle ja aloitettu valmistelemaan työolodirektiiviä. Direktiivin yhtenä osana on parantaa nollatuntisopimuslaisten asemaa.

Terveyden lisäksi työttömyys kauppatavaraa - henkilöstöpalveluyritykset

Uuden Suomen mukaan hallitus on pikavauhtia valmistelemassa lakimuutosta, joka mahdollistaisi yksityisten palvelutuottajien laajemman käytön työvoimapalveluiden tuottajana ensin mahdollistaen kokeilut ja myöhemmin tämä olisi käytössä maakuntahallinnossa. Arvion mukaan tämä voisi avata 400 miljoonan markkinat yksityisille toimijoille.

Työministeri Lindströmin takinkääntö - henkilöstöpalveluyritykset

Työministerimme vaikuttaa tehneen melkoisen takinkäännöksen ehdotettuaan marraskuussa 2013, että henkilöstövuokraustoimintaa ja -lakia pitäisi muuttaa niin, että työ- ja elinkeinotoimistot ottaisivat pätkätöiden välityspalvelun hoitaakseen. Ministerinä toimiessaan hän on sitten tehnyt lukuisia päätöksiä, jotka kasvattavat henkilöstöpalveluyrityksien liiketoimintaa ja se todellakin on kasvanut merkittävästi.

Faktat kuntoon, Kokoomusopiskelijat!

Kokoomusopiskelijat lyttäävät kannanotossaan (9.5.2015) nollatuntisopimusten kieltämiseen pyrkivän kansalaisaloitteen ja toteavat, että “nollatuntisopimusten purkaminen vähentää työllisten opiskelijoiden määrää heikentäen opiskelijoiden työmarkkina-asemaa” sekä “opiskeluaikaisen työnteon muuttuvan käytännössä mahdottomaksi”.

Lyhyesti yrittäjältä nollatuntisopimuksesta

Keskustelin Piraattipuolueen politiikasta veljeni kanssa ja tuli puheeksi nämä nollatuntisopimukset ja ajatusvirta johti kirjoittamaan.

 

Nollatuntisopimuksista eroon?

Pitäisikö nollatuntisopimukset kieltää?

Nollatuntisopimukset nousivat keskusteluun jo viime vuoden loppupuolella, kun SDP:stä esitettiin, että ne kiellettäisiin säätämällä minimityöajaksi 18 tuntia viikossa.

Nollatuntisopimukset kiellettävä!

Nollatuntisopimukset ovat työsopimuksia, joissa viikoittaisen työajan alarajaksi kirjataan nolla tuntia viikossa. Jos tämmöisen työsopimuksen allekirjoittaa, niin työnantajalla ei ole mitään velvoitetta tarjota työntekijälle töitä joka viikko, tai edes joka kuukausi. Työntekijällä säilyy silti velvollisuus tulla heti töihin, kun kutsu käy. Jos työntekijä haluaa irtisanoutua tämmöisestä työsuhteesta, niin hänelle tulee 90 päivän karenssi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä