Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikokset ihmisyyttä vastaan

Painajaisen paluu

Syyriassa lähestytään samankaltaista tilannetta kuin Aleppon hävityksen aikoihin runsas vuosi sitten. Tällä kertaa siviilien niskaan sataa pommeja Damaskoksen itäpuolella olevassa Ghoutassa, jonka piti olla yksi al-Assadin hallinnon väkivaltaa paenneiden ihmisten suojavyöhykkeistä. Nytkin hallinto iskee säälimättä omia kansalaisiaan – naisia, lapsia, vanhuksia, kouluja, sairaaloita - vastaan. Ilmaiskujen arvellaan valmistelevan maajoukkojen hyökkäystä alueelle.

Onko tuomioille natsirikoksista laillinen oikeutus?

Avunannosta joukkomurhaan tuomitun "Auschwitzin kirjanpitäjän" Oskar Gröningin, 94, tapaus herättää kysymyksen natsioikeudenkäyntien ja niissä langetettujen tuomioiden laillisuudesta ja moraalisesta oikeutuksesta.

Miten voidaan tuomita teoista, jotka tekohetkellä eivät ole voimassa olevien lakien vastaisia vaan niiden mukaista ja jopa käskyjen velvoittamaa, ja toiminnasta, joka perustuu muiden tekemiin päätöksiin ja jonka suoranaiseen täytäntöönpanoon ei ole osallistunut? 

Armenian kansanmurhasta 100 vuotta

Tänään on päivä päivien joukossa. Tänä perjantaina suuntaamme mielemme keväiseen viikonloppuun, aurinkoon, valoon, luontoon. Toivoisin myös, että mielemme, edes hetkeksi kääntyisi 100 vuoden taakse, perjantain suhinoissa.

Siis aikaan, jolloin edes isovanhempamme eivät muista tapahtuneita. Koska valokuvatkin siltä ajalta ovat jotenkin epätodellisen, epäselvän mustavalkorosoisia, niin ajassa 100 vuoden takaisiin tunnelmiin palaaminen tuntuu hieman samaistumispinnalta kaukaiselta.

Ihmisoikeudet terrorismin suojana

 

Ranska suunnittelee passin pois ottamista henkilöltä joka on matkustamassa terroristialueelle. Suomi ei tietenkään tee muuta kuin keskustelee asiasta, koska asiantuntijoiden mukaan ihmisoikeudet ja laki estävät asian.

Nyt taisteluista palanneista huolehditaan antamalla heille terapiaa ja muuta hoitoa. Yle:n uutisten mukaan myös joitain lapsia on viety taistelualueelle. Samaan aikaan meillä vanhukset, perheet ja nuoret saavat säästää lapsilisistä, eläkkeistä, tuista sekä niin edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä