Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Valvotut huumausaineiden käyttöpaikat

Vapaussaaria halukkaille?

Saaria joissa on loputtomasti huumaavia aineita tarjolla, ja jossa ihmiset saavat vetää huumeita, kunnes kuolevat, tai tulevat järkiinsä?

Erilaisten huumaavien aineiden saaret erikseen. Koska ei tietenkään haluta automaattista ketjua kohti "kovempia" huumeita.

Jatkuva videovalvonta koko saarella ja täyssekoilun estopartiot. Välillä osallistujat saavat tai pakotetaan katsomaan omia "saavutuksiaan" menneillä viikoilla.

Kadulta labraan –tutkimus on käynnissä

A-klinikkasäätiön tutkimusryhmän koordinoimassa tutkimuksessa selvitetään, missä määrin käyttäjien mielikuvat vastaavat heidän hallussaan olevien aineiden todellista sisältöä. Tarkemmat tiedot osallistumisesta löytyvät tämän linkin takaa.

Jatkoa piikkihuonekeskusteluun

Olin mukana to 15.11 A-talkissa keskustelemassa Helsingin suunnitelmista perustaa huumausaineiden käyttötiloja, joissa voi käyttää huumeita terveydenhuoltohenkilöstön valvonnassa ja jossa voidaan opastaa mm oikeita pistotekniikoita.

https://areena.yle.fi/1-4233699

Valvotut huumeidenkäyttötilat – tapaus Sydney

Australian Sydneyssä on ollut valvottu huumeidenkäyttötila vuodesta 2001. Sillä on ollut historiansa aikana noin 15 000 asiakasta, keskimäärin noin 150 asiakasta per päivä. Se on valvonut yli kuuttatuhatta yliannostusta, joista pyöreät nolla on johtanut kuolemaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä