Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vartija

PAMin Ann Selin väheksyy edustamiaan vartijoita

Vartiointiala on ollut vailla työehtosopimusta vapusta lähtien. Neuvotteluiden eteneminen tuntuu tiedotteiden perusteella olevan työläämpää kuin Britannian EU-ero ja työtaisteluiden otteita on asteittain kovennettu aina koko vartiointialaa koskevaan lakkoon saakka. Neuvotteluissa ei edelleenkään ole päästy yhteisymmärrykseen ja nyt PAM on ilmoittanut uusista, yrityskohtaisista lakoista. Securitas ja Securitas palvelut olivat ensimmäiset yritykset joihin lakkoja kohdistettiin koska huhun mukaan näissä yrityksissä olisi painostettu työntekijöitä tulemaan töihin lakon aikana.

Väkivaltainen käyttäytyminen saa jatkua, niin työssä kuin kotona.

Hovioikeus on aiemmin linjannut mm., että rikoksen rangaistavuutta vähentää mm. rikoksen lyhyt kesto. Nyt on saatu tietoon uusi rangaistusta alentava tekijä: jos rikoksesta tuomittaisiin vankeutta ja se estäisi rikoksentekijän työllistymisen turvallisuusvalvojaksi tai vartijaksi pitkäksi aikaa niin on paikallaan vankeuden sijaan tuomita vain sakkorangaistus.

Kuvitteellinen yövartijan työvuoro

Mediassa on kirjoiteltu töiden monipuolisuudesta ja oheistöistä jotka eivät kuulu varsinaiseen ammattiin. Yksityisellä turvallisuusalalla sekä joissain terveydenhuollon ammateissa puhuttaa kovasti vanhustenhoito ja syystäkin. Kuntavaalien alla puhuttii paljon vanhustenhoidosta päivällä kun ovat hereillä. Esitin monesti kysymyksen entäs yöllä kun päättjät ja vanhukset nukkuu? Kuka silloin hoitaa vanhuksemme?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä