Valtteri Aaltonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuosi 2015

Edellinen vuosi historiaan

Vuosi se taas vaihtui. Tulevalle vuodelle tehdään joka vuosi lupauksia, kuinka nyt asiat muuttuvat. Ilmapiiri huokuu vuosi toisensa jälkeen muutoksen henkäystä, joka muistuttaa samaa löyhkäksi selviävää tuoksua, joka vaaleista on niin tuttu. Moni pääsee löytämään sisältänsä oman elämänsä poliitikon.

 

Kansanedustajan vuosi 2015 ja keskeiset tunnusluvut

Vuoden 2015 lähestyessä loppuaan on paikallaan tehdä jonkinlainen tilinpäätös ensimmäisen kauden kansanedustajan työstä. Sen verran paljon tässä on vuoden aikana tapahtunut.

Vaalikampanja: 2 kuukautta, 16 980 kilometriä, yli 200 vaalitilaisuutta, 39 078 euroa, 3 205 ääntä

Menneestä ja tulevasta vuodesta

Vähiin käy ennen kuin loppuu, kuuluu vanha sanonta. Se koskee vuotta 2015 aika lailla. Parin päivän päästä starttaa vuosi 2016 ja siihen voi ladata paljon odotuksia. Päällimmäisenä toki olisi pakolaiskriisin selkeytyminen. EU on paljon vartijana tässä kohtaa. Yhteinen EU-linja osoittaisi sen, että EU:la on yhteisiä arvoja ja yhteistä linjaa. Näytön paikka, sanoisin. Kriisi on niin valtava, että sitä ei netin rasistit ja kansankiihottajina toimivat Facebook-soturit, SPR, Migri ja Suomen hallitus yhdessäkään ratkaise. Isompaa haukkaria siis tarvitaan.

Tuleva hallitusohjelma on jo valmis!

Helsingin Sanomissa oli tänään mainio tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wileniuksen haastattelu. Havaitsin, että ajatuksemme ovat samansuuntaisia. Juttua lukiessani mieleeni tuli, että tulevan hallituksen ohjelmapaperiin pitäisi kirjoittaa vain kaksi Wileniuksen havaintoa:

"Yhteiskuntamme keskeisin arvo on byrokratia."

"Yhteiskunnan huipulle pitäisi saada ihmisläheisempää ja varsinkin yrittäjäystävällisempää väkeä."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä